HVIS DU GERNE VIL HAVE SUNDE, BLØDE FØDDER, DER IKKE GØR ONDT, NÅR DU GÅR, SÅ SKAL FODPLEJE IND I DINE DAGLIGE RUTINER.

Fuldstændig ligesom du hver dag børster tænder, skal du også hver dag pleje dine fødder. Det er aldrig for sent at starte, og der er rigtigt meget, du selv kan gøre.

På siden her har jeg samlet en række råd. Hvis du følger dem, så lover jeg til gengæld både sunde, velplejede fødder og øget velvære i din dagligdag. Og bare rolig. Det er noget, du kan gøre på omtrent samme tid, som det tager at børste tænder. For at få det bedste resultat og for at gøre fodplejen så nem som muligt, er det vigtigt, at du har de rigtige produkter. Kig over i shoppen, hvor jeg har samlet en række rigtigt gode produkter specielt udviklede til fødderne.

Husk at hvis du er diabetiker, så er det nødvendigt at komme forbi klinikken, hvor jeg kan give dig den rigtige vejledning og udarbejde en fodstatus.

VASK DINE FØDDER DAGLIGT

Brug helst lunkent vand med en lille smule PH-venlig sæbe, olie eller salt. Sæt aldrig fødderne i blød i lang tid – max 5 min. – og aldrig i stærke sæbeblandinger, da det både udtørrer huden og ødelægger den naturlige balance. Især er huden imellem tæerne, udsat for opløsning, da den er særlig tynd. Brun sæbe og sæbespåner er alt for koncentreret og stærke til fodbad.

TØR FØDDERNE GRUNDIGT

Dine fødder må ikke være fugtige. Husk især at tørre rigtigt godt, mellem tæerne.

BRUG EN GOD FODCREME

Brug en fodcreme, der passer til din hudtype, men smør aldrig creme imellem tæerne. Det kan give problemer med opløsning af huden, specielt hvis tæerne ligger tæt sammen og øger risikoen for fodsvamp.

FODPUDDER

Hvis dine fødderne bliver fugtige og varme i løbet af dagen, eller du har sportsko på i længere tid, er det godt at bruge fodpudder. Det vil holde dine fødder tørre i længere tid.

HÅRD HUD

Hvis du har hård hud, der går ondt og evt. revner, så skal du bestille tid til en fodbehandling. Her vil du både få beskåret den hårde hud samt få råd og vejledning til forebyggende behandling hjemme.Behandler du selv, så brug en pimpsten eller en rigtig keramisk fod- eller sandpapirsfodfil.Fil aldrig på knyster og knogleudspringDet er vigtigt aldrig at file så længe, at huden bliver varm, da det får keratinen i huden til at miste sin fleksibillitet, og derved revner huden, når du går.

KLIP DINE NEGLE REGELMÆSSIGT, MED EN GOD PASSENDE NEGLESAKS, GERNE SÅ LIGE DET KAN LADE SIG GØRE, UDEN AT NEGLENS SIDER GENERER DE ANDRE TÅSPIDSER. KLIP IKKE NED I SIDERNE, DA DET PÅ LÆNGERE SIGT VIL GIVE NEDGROEDE NEGLE!
SØG ALTID PROFESSIONELT HJÆLP VED SÅR, REVNER, INFEKTIONER, FARVEFORSKEL, FØLEFORSTYRRELSER OG LIGNENDE. DETTE GÆLDER ISÆR ÆLDRE OG DIABETESPATIENTER.