Eksemhud

NÅR MAN HAR EKSEM UDTØRRES HUDENS HORNLAG, OG DER OPSTÅR SKÆLDANNELSE OG SPRÆKKER. DET GÆLDER OVERALT PÅ KROPPEN OG SÅLEDES OGSÅ PÅ FØDDERNE.

BRUG FUGTIGHEDSCREME DAGLIGT

Hornlaget består overvejende af vand og forskellige fedtstoffer, og hudens fugtighed kan derfor ofte genopbygges ved at anvende en fugtighedscreme. Det er vigtigt, at fugtighedscremen har et stort indhold af fedtstof, da de er mere effektive til eksembehandling end cremer med lavt fedtindhold.

Pas på parfume og konserveringsmiddel

Det er også vigtigt, at du vælger en creme, som du synes er behagelig at påføre huden. Så er det lettere at huske at brug den.. Vælg altid en fugtighedscreme uden parfume for at undgå at udvikle allergi.
Næsten alle cremer/salver indeholder konserveringsmidler, for at de ikke skal blive forurenede af bakterier eller svampe. Har du allergi over for et konserveringsmiddel, er det meget vigtigt at sikre sig, at cremen ikke indeholder netop dette konserveringsmiddel.

TAL MED DIN LÆGE

Fugtighedscreme er en vigtig del af behandlingen af eksem, og selv om fugtighedscremer ikke er receptpligtige, er det alligevel en god ide at diskutere med din (hud)læge hvilken fugtighedscreme, du skal anvende i tilfælde af voldsom eksem.

Kromeksem

SKOEKSEM PGA. KROM

HVIS DU HAR PÅDRAGET DIG SKOEKSEM PÅ GRUND AF KROMALLERGI, ER DET MEGET VIGTIGT, AT DU KUN GÅR I KROMFRIT FODTØJ, DA EKSEMEN ELLERS IKKE VIL HELE.

Kromeksem på fødderne kan være meget svært at komme af med, er meget smertefuldt og giver ofte anledning til langvarige sygemeldinger. Ifølge lovgivningen har du krav på tilskud til kromfrit fodtøj, som din lægen kan hjælpe dig med at søge om.

For at eksemen kan hele, er det vigtigt, at du i fremtiden helt undgår krom. Du skal også være opmærksom på krom i andre produkter som f.eks. handsker og (ur)remme.

HVAD KAN DU SELV GØRE? – KLIK HER

FORHANDLERE AF KROMFRIT FODTØJ

Ciampi designer sko og man kan bestille med Kromfri læder. Ciampi kromfriRohde Sko fremstiller ligeledes kromfrit fodtøj, kan købes blandt andet hos ortopædiske skomagere