DEN KAN IKKE VÆRE BRÆKKET, JEG KAN JO BEVÆGE DEN – ER ET UDTRYK JEG HAR HØRT MANGE GANGE, NÅR MINE KUNDER FORTÆLLER DE STØDTE TÅEN PÅ FX. ET STOLEBEN.

Men sandheden er at denne myte har gjort mange ikke har fået korrekt behandling. Nogle brud kan man godt gå på, derfor er det rigtig vigtigt du holder godt øje med dine fødder. Hvis du efter et slag, stød eller fald føler smerte eller oplever hævelse, og misfarvning efterfølgende så skal du opsøge din læge eller nærmeste stats.aut fodterapeut.

Frakture på tæerne kræver hurtig reaktion. Hvis Røngten billedet viser et simpelt brud kan lægen eller fodterapeuten tape tåen korrekt op, så den heler uden efterfølgende senkomplikationer.

De fleste har oplevet at behandlingen på brækkede tæer er – træsko … Men det er meget bedre at bruge tape så tåen kommer i korrekt stilling. Derved undgåes krogede skæve tæer med efterfølgende smertefulde ligtorne. En god huskeregel er; søg professionelt hjælp hvis du slår dine tæer og få korrekt hjælp med det samme … For din egen skyld!